3
nov

5. klasse på Hørvævsmuseet

I strålende efterårssolskin cyklede hele 5. klasse fra skolen til Krengerup gods, torsdag morgen kl. 8.35. Vi kom alle i god behold (uden styrt og punkterede cykler 🙂 ) frem til Hørvævsmuseet, der har til huse i den ene af de gamle staldlænger til Krengerup Gods.

Her blev klassen modtaget af 8 væveinstruktører. Efter at have fået praktisk information, gik alle hen til den rammevæv, der stod klar til hver enkelt elev. Efter en kort instruktion, skulle der findes islæt, vikles om skytter og væves.

Der blev arbejdet igennem, og kl. 10.30 var alle så sultne, at frokostpausen blev vel modtaget. Så snart maden var sat til livs, var nogle elever klar til at genoptage vævningen, andre havde lige brug for lidt luft, før vævearbejdet gik i gang igen. Efterhånden som arbejderne blev færdige, blev eleverne fulgt ned i pudsestuen, hvor de vævede stykker blev færdigmonteret.

Kl. 12.45 blev de sidste arbejder klippet af vævene, og klassen fik en rundvisning på museet. Her fik de set forskellige typer væve, hvordan man rusker, knevler, bryder, skætter, hegler, og spinder hør. De fik også demonstreret, hvordan vævene styres via hulkort.

Kl. 13.40 gik cykelturen hjemad, efter en hård, men dejlig arbejdsdag. De vævede resultater kan ses på en udstilling på skolens bibliotek fra midt i næste uge til den 14. november, hvor der er Veras Værksted.

Lisbeth Nielsen