9. klasse i en Coronatid!

Bertram og Kalle fra 9. klasse spiller basketball i skolegården. Resten af klassen er fordelt på fodboldbanen og ved bænkene udenfor spisesalen. Stemningen er afslappet og glad. De har lige afsluttet en prøveforberedende øvelse i klasselokalet, så nu er det rart med bevægelse og sol på kinderne.

Lige om lidt er de færdige med 9. klasse på GFE, og de skal videre til henholdsvis efterskole og 10.klasse Center. Skoleåret har været anderledes end noget andet, de har prøvet før. Første runde med nedlukning var den sværeste, da de ikke var vant til den form for livsstil. Heldigvis hviler begge drenge i deres eget selskab, og de har været gode til at bruge boldspil og bevægelse til at hæve humøret.

Sammenholdet i klassen er bevaret, og da de atter fik lov til at komme i skole, fortsatte de bare, hvor de slap. Nedlukningen har været hård for mange i klassen. Eleverne har savnet deres sociale liv, og online skole er ikke det samme som rigtig skole. Uanset hvor godt lærerne gør det, så er det ikke stimulerende og motiverende at lære alene via en computer. Drengene fortæller begge, at det er i det fysiske samspil med læreren og de andre klassekammerater, at læring finder sted.

Hver mandag og torsdag testes hele klassen på skolen, så drengene er trygge. Det har gjort dem godt at være tilbage i deres miljø.
Klassens blå bog er færdig, og de planlægger en afslutningstur med overnatning et lækkert sted på Fyn. Om det bliver muligt at lave et show og fejre sidste skoledag på vanlig vis, står stadig hen i det uvisse, men hvis det ikke kan lade sig gøre, vil klassen måske lave en video, som skolen så i stedet kan se. Corona har i hvert fald lært alle at tænke ud af boksen. Nu vil de bare nyde deres sidste tid som 9. klasses elever på Glamsbjerg Friskole.

Katja Eva Klitgaard.