jun

Afsked med Marianne

DEJLIGE INDSLAG, GODE SANGE OG MANGE TALER.

SONY DSC

I mandags holdt vi afsked med Marianne Rasmussen, der har besluttet at stoppe efter 18 år på Glambjerg Fri- og Efterskole. Traditionen tro holdt vi udvidet morgensang og derefter kaffe for kolleger og gæster.

I sin tale til Marianne fremhævede Ejvind Mariannes positive tilgang til tilværelsen, til kollegerne og ikke mindst til eleverne. Han gav eksempler på Mariannes store engagement i undervisningen med bl.a. drama, fortælling, sang, musik, dansk og matematik, og man kan vist godt sige, at Marianne har brugt ”læringsstile” og ”skolen i bevægelse” i sin undervisning længe før begreberne fik navn.

I denne og flere andre taler blev det også fremhævet, at der nærmest kan stå som et motto over Mariannes pædagogiske virke, at hvis børnene ikke trives, lærer de ikke noget. Marianne har en fin evne til at se og lytte til det enkelte barn, og børnene ved, at de ikke går forgæves til Marianne med deres problemer. De bliver lyttet til og taget alvorligt.

Mikael, der som lærerrådsformand holdt tale på kollegerne vegne, udtrykte beundring for Mariannes evne til at være forundringsparat i en tid, hvor forandringsparathed ellers er øverst på hitlisten. Hos Marianne er der plads til fordybelse, forundring og fællesskab.

Ejvinds og Mikaels ord blev suppleret af Carita fra bestyrelsen og flere andre kolleger, og så var der i øvrigt også rigtigt gode indslag fra eleverne.

7. klasse stod i spidsen for en nyfortolkning af ”Solen brænder hed og rød”, hvor de helt uden lærerindblanding havde lave sketch og øvet sang og musik med en ordentlig flok af de små elever. Og 2. og 3. klasse havde skrevet små udsagn om Marianne; her kommer et udpluk:

”Jeg vil savne dig fordi du har været den bedste lærer jeg nogensinde har haft. Knus og kram. PS. Du har det dejligste smil.
”Jeg vil savne dig fordi du har været sjov og er altid glad! Du er verdens sødeste lærer.”
”Du er en god lærer fordi du er hjælpsom og rigtig sød.”
”Du er: sød, sjov og nogle gange lidt irriterende. Men selvfølgelig mest sød.”
”Du er et godt menneske, du er omsorgsfuld og sød.”
”Du er: sød, sjov og du har make up på. Jeg håber ikke du kommer til at kede dig!”
”Jeg vil savne dig.”

Mette Berg og 3. klasse havde desuden skrevet ny tekst til Livstræet, så det blev en Marianne-sang. Omkvædet er sådan her:

Du er klog, du er smuk, du er dejlig,
du er lykken at være iblandt.
Skolen vil være trist uden dig i,
og ked’lig, det er så sandt!

Det blev en rigtig flot afslutning på et rigtigt flot lærerliv. Og Mariannes evne til at huske at sige tak er et eksempel til efterfølgelse: Tak for dig, Marianne.

Gitte