29
maj

Benny og Asger

Årets tema til Bennys badekar er Asger Jorn.

Solhuset er fyldt med mennesker. Glade og stolte børn og forventningsfulde forældre. Børnehusets storegruppe er også på besøg, så de kan opbygge et tilhørsforhold til Solhuset, som efter sommerferien er deres sted.

Rikke byder velkommen og præsenterer programmet. Ejvind spiller klaver til ”Lyse nætter”, og alle står op og synger godt med. Stemningen er løftet og sangen binder os sammen.

Anne fortæller om Asger Jorn. Vi hører om hans liv og hans karriere. Børnene kender tydeligvis en masse til Asger Jorn på forhånd, så introen er mest henvendt til forældrene, så de har en større forståelse for den levende udstilling, de lige straks sendes ud i.

I hvert klasselokale kan man både beundre og prøve. Bennys Badekar er bygget op, så børnenes værker naturligvis udstilles, men også så familierne kan prøve at arbejde med det. Vi er alle informeret om at have tøj på, der både tåler maling og røg fra bålpladsen. I nogle af klasserne kan man male a la Asger Jorn. Andre steder kan man prøve at spise en levende skovmyre. Man kan også spise chips lavet af bøgeblade friskt indsamlet i morges. I fællesrummet er der biograf. I alle kanter og hjørner er der børne-kunst og information om arbejdsproces og mål.

Katja Eva Klitgaard.