9
sep

Byens bedste legeplads

… siger børnene fra Glamsbjerg Fri- og Efterskole i munden på hinanden, da jeg spørger, hvad de laver. De sidder til byggemøde med skolens forstander Henrik Gräs. Rundt om bordet summer snakken af gode ideer, og Henrik viser byggetegninger til eleverne.

Processen startede tilbage i foråret, hvor Glamsbjerg Friskole besluttede, at de ville give deres udendørs arealer en ordentlig overhaling.

Koncepter skulle nytænkes og udvikles, og til den proces skulle der trækkes på eksperter. Hvem ved mest om legepladser og skønne udenomsarealer! Det gør naturligvis eleverne, så gennem en måned har friskolens indskoling deltaget i alt fra inspirationsmøder, idemøder til byggemøder.

Skolens personale har i samarbejde med Jesper Kornbeck og hans firma JK Montage stået for sikkerhed og valg af de gode materialer. JK Montage er et lokalt firma beliggende i Glamsbjerg, som primært laver helstøbt gummibelægning og faldsikring til legepladser. Af gummiet laver de blandt andet også dyr, blomster og bogstavbaner, så legepladserne fremstår farverige og indbydende.

Eleverne og personalet på Friskolen er nået til enighed om at etablere en stor fuglerede, drejere, ruchebane, svævebane, super nova og ergonomiske redskaber, man kan svinge sig rundt på. De bliver fordelt over skolens udendørs arealer, og der er fysiske aktiviteter til både de små i indskolingen og de store i efterskolen.

I september nedsættes en arbejdsgruppe af kyndige fædre, som sørger for at klargøre arealerne til JK Montage, som derefter tager over. I midten af september forventes legepladsen at stå færdig.

Derefter vil skolen etablere hønsegård og kaninbure, som børnene i skolens fritidsordningen skal passe. Skolens køkkenhaver står ligeledes for en opgradering, så de kommer nærmere Solhuset, som er der, hvor skolens indskoling holder til.

Formålet med legeplads, dyrehold og køkkenhaver er at stimulere børnene og deres sanser på flere punkter, give dem en bevidsthed om dyr, planter og økologi samt at lade eleverne være med til at tage ansvar.

På Glamsbjerg Friskole er der rigtig god søgning, men der er dog enkelte ledige pladser blandt andet i 3.klasse.

I skolens fritidsordning har man valgt at køre med en modulordning, så børnene fra 4.klasse kan komme i SFO et par gange om ugen for at deltage i gode aktiviteter, bruge den nye Mooncar-bane eller bare hænge ud med gode venner.

Byens borgere er meget velkomne til at bruge den nye legeplads, fortæller skolens forstander Henrik gräs afslutningsvist.

Katja Eva Klitgaard

Invalid slider id. Master Slider ID must be a valid number.