19
jan

Charity, kor og håndværkere

Hvad laver kridthusets piger og en håndfuld drenge fra overbygningen sammen med 3 musiklærere og Ejvind i en Haarby-bus på vej til erhvervsvirksomheden FKI i Verninge? Omkring denne tid – 11.00 om formiddagen-, plejer de at have dansk, matematik og PM-fag. I stedet sidder de alle i bussen med GFE-trøjer på og øver toner og stemmer instrumenter…

For to år siden, startede man på GFE med at arbejde med Charity. Konceptet er, at skolen, eleverne og deres familier ”ikke bare” kan donere kroner og ører og dermed løse opgaven. Pengene skal indsamles via elevernes egen indsats. De skal yde noget/levere noget, så indsamlingen dermed bliver til at tage at føle på. På Friskolen fik man den gode ide at bruge skolens kor på en anden måde end hidtil. Og man fik et fantastisk samarbejde med Haarby Busser, som fragter koret frem og tilbage til formålet. Virksomheder, organisationer eller andre interesserede kan booke koret, som så tager ud på virksomheden og giver koncert. Virksomheden bestemmer selv hvor meget, de vil betale for koncerten. Haarby Busser henter eleverne på Friskolen på Krengerupvej, og de kører dem hjem igen bagefter.
Charity koret har allerede spillet mange koncerter, og de har tjent 8000 kroner. De har blandt andet optrådt til Glamsbjergs store frivillighedsaften i Hallen, på De gamles Hjem, på Kistefabrikken og nu på FKI i Verninge.
Hvert år samles der ind til et nyt formål. Sidste år samlede skolen ind til en landsby i Ghana-Sakoya-som manglede en brønd. I år samles ind til Børns vilkår. I slutningen af skoleåret, vil Børns vilkår besøge Friskolen, hvor de vil fortælle om deres organisation og modtage det indsamlede beløb fra koncerterne.
Nu kan den kvikke læser sikkert godt regne ud, hvad børnene laver i en Haarby bus med instrumenter og GFE-trøjer på. Korrekt, de er på vej ud for at give endnu en koncert. I dag er det på FKI i Verninge, som fremstiller diverse grilludstyr.
To verdener mødes. En verden af industri, håndværkere og grilludstyr møder en verden bestående af Grundtvig, Kold, pædagogik og børnesange. Verdenerne tager godt imod hinanden, og mødet er givende. Piger og drenge gør deres yderste for at synge lagerhallen op og for at ramme de rette toner, og det varer ikke længe før, at de ansatte hos FKI får smil på læben, og deres fødder rokker med til musikken.

Katja Eva Klitgaard.

Invalid slider id. Master Slider ID must be a valid number.

Se også artiklen fra Lokalavisen Assens.