nov

Eleverne på Glamsbjerg Fri- og Efterskole løber 22.500 ind til alvorligt syge børn på OUH!

Mette Sorang kjær er velfærdskoordinator på OUH. I dag er hun til morgensang på Glamsbjerg Fri- og Efterskole for at takke for de foreløbige 22.500 kroner, som skolen har samlet ind. Samarbejdet er kun lige startet.

Hvert år udvælger Glamsbjerg Fri- og Efterskole et område eller en organisation, der kan have glæde af frivilligt arbejde og Charity.
I år har skolen valgt, at de vil hjælpe de alvorligt syge børn på OUH.
Fredag inden efterårsferien lavede skolen et sponsorløb, hvor forældre, bedsteforældre og andre interesserede donerede penge. Beløbet blev afgjort af antallet af kilometer, hvilket var vildt motiverende for børnene.

I dag er Mette Sorang Kjær med til morgensang for at fortælle eleverne og skolens ansatte, hvordan de vil bruge pengene.
I gamle dage havde man i Danmark tradition for, at syge mennesker skulle ligge i en seng og vente på at blive raske. De skulle ikke stimuleres. Man mente, at de kun havde brug for ro. Derfor var hospitalerne også indrettet uden farver. De havde lange, hvide gange. Og tomme hvide hospitalsstuer. Sådan er det heldigvis ikke længere, fortæller Mette Sorang Kjær. Hun er uddannet socialpædagog, og da hun startede på OUH for 20 år siden, indførte hun en masse nye ting for de syge børn.

Sygehuset fremstår i dag med livsglade og farverige motiver på væggene, og i alle kroge og hjørner finder man aktiviteter og legetøj, der stimulerer børn, unge og deres familier. Ved indgangen til HC. Andersens Børne- og Ungehospital er en tro kopi af verdens højeste mand på over 2 meter. Overfor ham står en trampolin. Længere nede ad gangen er der følekasser, udstoppede dyr, sanserum, akvarie med smukke fisk og masser af interaktivt legetøj. Hverdagen er krydret med oplevelser som tryllekunstnere, historiefortællere, koncerter, hospitalsklovne og en børne- og ungecafé.

Pengene fra Glamsbjerg Fri- og Efterskole går til ’Tryllebjerget’, som er afdelingens fysiske og internetbaserede sparebøsse, som bruges til at skabe gode rammer og oplevelser for alvorligt syge børn på OUH.
Næste skridt i samarbejdet er, at en delegation af børn og unge fra skolen skal besøge HC. Andersen Børne- og Ungehospital. Herefter skal de lave en liste, hvor de kommer med forslag til, hvad der er godt at have omkring sig, når man er syg. Hvad kan hjælpe en til at blive rask?

Glamsbjerg Fri- og Efterskole samler ind til HC. Andersen Børne- og Ungehospital resten af skoleåret. Inden sommerferien opgøres det endelige donationsbeløb, og så kommer Mette Sorang på besøg endnu en gang og modtager pengene.

Af Katja Eva Klitgaard.