14
apr

Fodboldturnering i SFO

Så kom den store dag, som alle småfolk fra skolens SFO har glædet sig til. Fodboldturnering! I år stiller tre hold op. Det blå hold består af Daniel, Elias, Kirstine og Magnus. Det gule hold er besat af Jeppe M., Marius, Lærke S. og Charlie. Det orange hold er besat af Albert, Sylvester, Sofie B. o Tyrese.
Holdene er klar på fodboldbanen bagved efterskolens elevhuse. Målene er bundet fast til en stolpe i jorden, for det blæser en halv pelikan. Fædrene er klar på sidelinjen med kampråb og god støtte. Resten af fritterbørnene sidder langs banen og klapper og hepper på kammeraterne. De finder også tid til at læse, kilde hinanden og spille mur. Der er en god stemning. Første kamp står mellem blåt og orange hold. Sejren går til orange hold med 3-1. Dernæst er det orange mod gult hold, og her løber orange hold med sejren 2-1. Sidste kamp mellem blåt og gult hold, vindes overlegent af blåt hold med 7-0.
Undervejs i kampen, er der også tid til at øve at binde snørebånd. Den slags ting er også vigtige at passe. Søskende og venner mødes over hegnet til børnehaven. Der er glædeligt gensyn, og efter et par minutter spiller nogle drenge fra børnehaven søreme også fodbold.
Kampene er ovre, og vi går i fælles flok tilbage til fritterens område, hvor vores alles madmor Marianne, står klar med saft, brød og varme pølser. Orange hold vinder turneringen, og de vinder søreme også prisen for bedste kammeratskab. De har nemlig støttet og rost hinanden hele vejen igennem, fortæller Michelle. Alle børn får et diplom for at have deltaget i turneringen. Der guffes pølser og brød rundt omkring på bænkene, og der snakkes på livet løs. Lidt om fodboldturnering, men mest om hvad der skal leges efter maden, og om man må få 1 eller 2 pølser. Det har været en god dag i fritteren.

Af Katja Eva Klitgaard