20
sep

Friskoleaften med Troels Mylenberg 1. november

troels-mylenberg

Oplev et inspirerende foredrag med journalist, mediekritiker, kommentator, foredragsholder og chefredaktør Troels Mylenberg. Aftenens emne er Frihed, frisind og forpligtende fællesskaber i en ny tid.

Troels Mylenberg er i dag chefredaktør på Fyns Amts Avis. Han arbejdede tidligere som politisk reporter og redaktør på Weekendavisen, Dagen og Ekstra Bladet.

Han blev i 2003 forstander for Vallekilde højskole, og i 2005 blev han leder af Center for Journalistik ved Syddansk Universitet, men vendte i 2008 tilbage til den politiske journalistik, da han blev ansat på Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion. Her stoppede han i september 2009, og blev kort efter partner i kommunikationsvirksomheden Kontrabande samt skribent for RÆSON. 1. marts 2010 tiltrådte han som politisk redaktør på Fyens Stiftstidende. En stilling som han havde indtil han blev chefredaktør på Fyns Amts Avis i 2011.

Mange kender sikkert også Troels Mylenberg for hans rolle som politisk kommentator på TV 2 og TV 2 News, hvor han bl.a. medvirker i Presselogen.

Troels Mylenbergs forfatterkarriere omfatter bl.a. bøgerne “Dynamit – Dansk fodbolds guldalder” (2006), “Verdens bedste – Michael Laudrup” (2007) og “De forreste – Danmarks politiske lederskab” (2009).

Troels Mylenberg er en flittig debattør, når det handler om de frie skoler og synes, at friskolerne skal blande sig mere: Friskolerne skal turde bruge friheden og overbevise alle om, hvorfor friskolerne er uundværlige. De skal være lidt vilde og turde blande sig i debatterne, pointerer han.

Han mener også, at friskolerne er udtryk for den demokratiske tradition, der kendetegner det danske samfund, og at det er helt galt at spare på skolerne.

At lære er at leve, og jeg synes det er vigtigt, at vi møder folk der ikke er lige som os selv. At blive modsagt. Han er sikker på, at vi stadig kan bruge Grundtvig og Kold og deres principper om uddannelse og dannelse, at deres ideer, selv så mange år efter, er gangbare i et moderne demokrati.

Alle er velkomne. Det eneste, man skal gøre, er at melde sig til via nedenstående e-mail-adresse.
Der er mulighed for at købe drikkelse til foredraget.

Med venlig hilsen
Glamsbjerg Friskole

Dato: Tirsdag den 1. november 2016
Tid: Kl. 19:30 – 21:30
Pris: Gratis (Tilmelding nødvendig)
Sted: Glamsbjerg Friskole, Krengerupvej 50, 5620 Glamsbjerg
Tilmelding: kontor@gfeskole.dk
Tilmeldingsfrist: Onsdag den 26. oktober 2016
Arrangør: Glamsbjerg Friskole