20
maj

Galla i SFO

Så er det tiden til at forlade det trygge Solhus, hvor 3.klasse dette skoleår har været ”de store”. Efter sommer begynder de i 4.klasse i Kridthuset omgivet af nye lærere og nye kammerater fra 5. og 6. klasse. Det fejrer Solhuset med en rigtig gallafest.

Torsdag aften klokken 17.30 myldrer det ind i spisesalen med Solhusbørn og deres forældre.

Alle har pænt tøj på til lejligheden, og der er en munter og på samme tid lidt højtidelig stemning.

Spisesalen er flot dækket op til fest. Ved æresbordet skal eleverne fra 3.klasse sidde. Det er dem, vi fejrer i dag.

Temaet er græsk, så der er pyntet med det græske flags farver, og buffeten består af græsk mad, som forældrene har tilberedt hjemmefra.

Familierne sætter sig til bords, da Robert slår på glasset og holder en velkomsttale. Derefter er der travlhed ved buffeten, hvor der er noget for enhver smag.

2.klasse står for baren, hvor de selv sælger drikkevarer, serverer og tager imod penge. En af pigerne fortæller mig, at de mindst har tjent en halv million på alle de solgte drikkevarer.

Der spises, nydes, snakkes og grines. Især ved æresbordet med 3.klasses eleverne er der en høj og festlig stemning. Det er noget særligt med overgangen fra Solhus til Kridthus.

Efter maden holder to af pigerne fra 3.klasse en tale, hvor de takker Solhuset for de gode år og byder Kridthuset velkomment.

Derefter skal Gitte, Robert og Helle på. Ved hver eneste galla skriver Gitte et personligt og rimende vers om hvert enkelt barn, der er færdigt i Solhuset. Det bliver læst højt for hver enkelt til gallafesten under fnisen, smil og latter. Der er også gaver til børnene. De får hvert et krus, som de kan tage med sig videre i Kridthuset.

Så er det tid til det store dessertbord. Efter kaffen hjælper alle børn og forældre med at rydde op efter den store aften.

Katja Eva Klitgaard.