11
nov

Glamsbjerg Friskole arbejder med charity

HIPHOP, MUSIK TOMBOLA, salg af elever, børne-workshop og foredrag er bare nogle af punkterne fra weekendens arrangement på Glamsbjerg Friskole.

Siden efterårsferien har eleverne i 9.klasse fra Glamsbjerg Friskole arbejdet for anbragte børn og unge.
De har gennem Børnehjælpsdagen og Ungdomsværn deltaget i en konkurrence om at samle penge ind til det gode formål.
Lørdag holdt de deres sidste store event, som var en 3-timers cafe på Glamsbjerg Friskole.
Her inviterede eleverne til café krydret med en masse indslag. Hiphop-danserne ”Funked Up Crew” åbnede cafeen med et par lækre numre efterfulgt af Mads fra 9.klasse, som spillede et par numre på klaver.
Borgmester Søren Steen Andersen, tidligere elev på Glamsbjerg Friskole, holdt en fin tale, hvor han fortalte om sin egen skoletid på GFE samt roste eleverne for deres arrangement og indsats.
Et andet festligt indslag var, da eleverne stillede op på en lang række og tilbød deres ydelser, som gæsterne så kunne købe. Der blev både solgt vinduespudsning, gåtur med hunden og en omgang julebagning i godt selskab.

”Jeg tror på, at vi har gjort en forskel. Mit foredrag var en form for terapi for mig, hvor jeg gennemgik min eget livsforløb”.

Nicklas Sunil fra 9.klasse har været særlig aktiv i projektet. Han er nemlig selv anbragt barn og noget af en solstrålehistorie. Efter cafeen holdt Nicklas foredrag, hvor han på en autentisk og hudløst ærlig måde fortalte sin private historie om at være anbragt barn. Hans foredrag havde tiltrukket mange gæster, og han fik et stående bifald. Nicklas fortæller om oplevelsen: ”Det har været rigtigt godt for mig at arbejde med Ungdomsværn, da jeg har fået lov at hjælpe andre børn, og jeg har kunnet se mig selv i projektet. Jeg tror på, at vi har gjort en forskel. Mit foredrag var en form for terapi for mig, hvor jeg gennemgik min eget livsforløb”.
Hanne Fuglbjerg, som er socialrådgiver, fortalte om sit professionelle arbejde med børn og unge og anbringelser. Foredraget var oplysende og gav meget stof til eftertanke.
Alt imens foredragene stod på, afholdt eleverne fra 9.klasse børneworkshop, hvor der var tarzan-bane, ansigtsmaling samt masser af leg og bevægelse.
Som en overraskelse til eleverne, fik de læst en hilsen fra Lisbeth Zornig op: ” Kære 9. klasse på Glamsbjerg skole. Og kære Nicklas.
Jeg er ikke sikker på, I er klar over, hvor stor en forskel, I gør, ved at beskæftige jer med emnet anbragte børn. I gør en kæmpe forskel. Det er så dejligt, at I bruger tid og tilegner jer viden om det at være anbragt. Og dejligt, at I lader jer berige af Nicklas, som er ekspert på området. Jeg håber, I får samlet rigtig mange penge ind, og får en god dag. Kærlig hilsen Lisbeth.” (Se hele brevet her)

9.klasse har alt i alt indsamlet og tjent cirka 10.000 kroner til Ungdomsværn.