31
okt

Halloween i SFO

Efter flere ugers forberedelse, kom endeligt den store dag. Børnene har sammen med de voksne lavet Halloween-pynt, leget Halloween-lege og talt om betydningen af Halloween. At vi fejrer det for at takke af for sommeren og byde vinteren velkommen. At man tidligere troede, at ens kære afdøde ville komme tilbage til det virkelige liv på denne dag.

Børnene har efter mange overvejelser og kreative udfoldelser lavet eller valgt lige præcis det kostume, som er passende for dagen. Der er frit valg på alle hylder. I Solhusets fællesrum møder jeg både hekse, monstre, spøgelser, pirater, vampyrer, feer, prinsesser og Harry Potter.

Bordene er pyntet med skræmmende servietter og hjemmelavet bordpynt. Børnene får serveret blodsuppe med orme i. Til dessert er der spøgelseskage bestående af romkugledej. Marianne har lavet dejen, og Gitte har kreeret og pyntet den. Teamwork, når det er bedst.

Efter maden er der som til enhver anden fest selskabslege. I 3. klasse er der ’Just Dance Halloween’ styret i bedste stil af Gitte. Børnene giver den fuld gas. Børnehaveklassens lokale er omdannet til spøgelseshus. Bordene er forvandlet til en tunnel indrettet med lyseffekter og uhyggelig musik. Rædselstunnellen. Kravlende gennem tunnelen møder man både edderkopper og en død hånd. Pludselig griber levende hænder om ens fødder, og foran ens hoved kommer et højt ’bøh’. Børnene hviner af fryd, og køen foran døren er lang. De voksne ved præcis, hvor meget de forskellige børn kan tåle. Er de lidt i tvivl, spørger de bare inden, at børnene kommer ind i spøgelseshuset.

Der bliver meget at fortælle rundt om spisebordet i aften, når alle børnene er kommet hjem til deres familier, og mon ikke der også er tidligt ro rundt om i de forskellige hjem.

Katja Eva Klitgaard