10
okt

Høstuger i Fritteren 2016/2017

I uge 37 og 38 startede Solhuset et nyt tema op i SFO’en. Temaet var Høstuger, hvor vi satte forskellige aktiviteter i gang fra ”gamle dage” blandet med lidt nyere metoder og hjælpemidler.

De fleste dage lavede vi selv maden over bål, hvortil børnene var med i forberedelsesprocessen. Vi kærnede smør, malede mel og gravede kartofler op fra Solhusets køkkenhave. Kartoflerne skrællede vi og skar ud, så vi kunne lave lækker kartoffel-/porresuppe og kartoffel-/porre-/gulerodssuppe. Vi lavede også marmelade til snobrød samt henholdsvis hvidløgsost og persilleost til fladbrød. Derudover stegte vi frikadeller og kogte hyldebærsuppe over bål.

Af kreative aktiviteter havde vi gang i at lave perler af ler, som senere skulle brændes over bål. 3. klasse fik et kursus i snitning, hvor hver deltager afslutningsvis fik uddelt et snittebevis.

Høstugerne blev afsluttet med en hyggelig Høstfest, hvortil vi havde inviteret bedsteforældrene. Der var et flot fremmøde, og vi havde en pragtfuld dag med fællessang, pandekager over bål, 3. klasser der snittede løs på deres snitte-projekter, brænding af lerperler, optrædende børn og naturligvis kaffe og kage. Alt i alt et vellykket arrangement, som vi gerne afholder igen næste år.