11
dec

Julefrokost i SFO

Langbordet er dækket med gran, servietter og alle børnenes navne på fine skilte. I køkkenet vimser de voksne. De anretter maden, mens de lystigt kvidrer. Der er ingen tvivl om, at i dag er en særlig munter og højtidelig dag.

Klokken 13.15 får børnene fri fra undervisningen. De måber, smiler og kommer med overraskelsesudbrud, da de ser bordet og maden og mærker stemningen. Efter at alle har vasket fingre, finder de deres plads. Alle gode julefrokoster starter med en glad sang, og der synges godt med til ’På loftet sidder nissen’. Julemanden træder ind i fællesrummet, og med Roberts hjælp og store klapsalver fra julefrokostens deltagere, trækkes de heldige, som i dag får en gave. Der vindes en hoppebold med lys, en terning med julemand og lidt godt til ganen.

Fire søde nissepiger fra 2. og 3.klasse holder en velkomsttale, hvor de byder velkommen, fortæller om dagens program og ønsker alle en glædelig jul.

Så er det tid til at smage på alt den gode mad, som børnene og deres forældre har lavet hjemmefra og taget med i dagens anledning. Hvis der er noget, som friskoleforældrene kan, så er det altså at sende mad med til arrangementer. Det bugner med fisk, pølser, grønt, kylling, frikadeller, lakseruller, bacon, leverpostej, frugt og diverse andet. Det er en fryd for øjet, næsen og smagssansen. Der nydes, spises og hygges.

Undervejs skåles der i børnechampagne. En herlig tradition, som går mange år tilbage, og som børnene hvert år glæder sig til. Et andet hyggeligt indslag er en tale fra fire elever, som vil takke for det første halve år i SFO og ønske alle venner og voksne en glædelig jul og et godt nytår.

Maverne er fulde og tilfredse, sindene er glade og velstimulerede. Nu kan børnene lege julelege og komme ud i den friske luft, mens de voksne forvandler julestuen tilbage til fællesrum.

Katja Eva Klitgaard.