22
nov

Nyt og opdateret fysiklokale!

Glamsbjerg Fri-og Efterskoles fysiklokale har fået en ordentlig overhaling og en kolossal opdatering.

Borde og stole er skiftet ud til ergonomiske møbler, som tager hensyn til elevernes rygge, og som kan indstilles efter den enkelte. Loft, vægge og gulv er udskiftet og fornyet. Loftet er blevet lydisoleret, så akustikken er god og lokalet dermed mere behageligt at være i. Et stort emne har været forbedring af belysningen, da meget arbejde i fysik kræver, at man enten kan dæmpe belysningen eller helt lukke lyset ude. Derfor har man fået belysning, som er centralt styret for katederet samt mørklægningsgardiner, som vitterligt kan lukke alt lys ude.

Farverne i lokalet er holdt i rød, sort og hvid, hvilket er gennemgående for både møbler, fagplakater på væggene og det øvrige inventar. For at stemningen i rummet ikke skulle blive alt for ny og steril, har man valgt at genbruge nogle af de solide, gamle fysikskabe i træ. De har fået ny sokkel og er blevet justeret og er med deres røde bagbeklædning med til at binde gammelt og nyt sammen.

Sikkerheden har naturligvis hele tiden levet op til kravene, men når man nu alligevel var i gang, så valgte man ligeledes at opdatere den. I enden af lokalet sidder en kontrolknap, som tændes og slukkes efter hver time. Når man tænder den, måler sensorerne luften i rummet for fx gas. Skulle det være nødvendigt, sætter systemet selv i gang med at rense luften, og det informerer løbende om indeklimaet i rummet.

Før lokalets opdatering, måtte elever kun opholde sig i lokalet sammen med en uddannet fysiklærer. Vikarer måtte fx ikke have klasser herinde, medmindre de var uddannede fysiklærere. Nu hvor sikkerheden er opkvalificeret, er rummet faktisk så sikkert, at elever nu må opholde sig og bruge rummet til gruppearbejde uden tilstedeværelse af nogen som helst lærer.

Se, det er en opdatering, der vil noget.

Katja Eva Klitgaard

Invalid slider id. Master Slider ID must be a valid number.