17
feb

Simpsons i engelsk

ENGELSKTIMER MED TEATER.

I engelsktimerne i friskolens 9. klasse har vi siden begyndelsen af januar kørt et ungdomsforløb kaldet Coming of Age. Forløbets struktur lægger sig op ad storylinestrukturen, og klassen er blevet inddelt i mindre grupper på 3-4 mand, som igennem forløbet skal styre hver deres Simpsons-figur igennem alle ungdommens faldgruber ud på ”den anden side” til ”samfundsduelighed. ”

Klassen har tidligere arbejdet med lignende forløb, og de nyder både processen og de meget forskelligartede opgaver. Vi laver rollespil, analyserer tekster, herunder sange, noveller, film, og diskuterer relevante problemstillinger. Det afgørende er, at lige meget hvad vi gør, så foregår det på engelsk!

Den seneste uges har vi arbejdet med dukketeater. Hver gruppe skulle sætte deres figur i en svær situation, for derefter at lade figuren handle og træffe de korrekte valg. Eleverne fik udleveret et print af deres figurer, som de skulle klippe ud og lime sammen. Dukketeatret skulle naturligvis opføres på klassen. 3. klasse blev efterfølgende også inviteret ind for at se dukkespillet. Denne gang foregik dukketeatret dog på dansk, hvilket også gav nogle sjove sætninger og gode grin.

Alt i alt et dejligt indslag i et forløb med masser af mulighed for fordybelse!

Rasmus Hansen, engelsklærer