15
apr

Til Moesgaard med 4. klasse

SPÆNDENDE OG LÆRERIGT BESØG PÅ MOESGAARD MUSEUM.

moesgaard-1

 

Onsdag den 15. april tog 4. klasse og deres historielærer på tur til Moesgård Museum nær Århus.

Anledningen var historieundervisningen, hvor vi i årets løb havde hørt om Jægerstenalder, Stenalder, Bronzetiden, Jernalderen, og vi skal afslutte året med Vikingetiden.
På Moesgård Museum har de en permanent udstilling om Bronze-, Jernalderen og Vikingetiden, og da vi var på besøg også om Terrakottahæren fra Kina og ”De dødes liv”, så det skulle jo være det perfekte sted til et skolebesøg.

6 forældre havde meldt sig som chauffører, madpakkerne var smurte, kagerne var nybagte og kaffen var brygget, så vi tog forventningsfulde afsted mod Århus og var ved museet kl 10:15.
Da vi havde fået billetter og instruktion om ”færdsel” på Moesgård, gik vi alle på opdagelse i de tre gennemgåede tidsperioder, som var placeret i museets underetage. Lige fra starten var det spændende, og eleverne fordybede sig sammen med forældrene i de fantastiske udstillinger, som virkelig appellerer til alle sanserne. Det veksler mellem interaktive tavler, lyd- og lysindtryk, ting vi må røre ved, lytte til, se og høre fortalt.
Ungerne nød det, og det eneste vi manglede var mere tid til at udforske de mange detaljer og muligheder.
Efter frokost, kage og fødselsdagssang for Amanda, havde vi halvanden time til se de andre udstillinger, inden vi skulle retur til skolen. De fleste brugte tiden på Terrakottahærudstillingen, som var virkelig imponerende og i sig selv et besøg værd.

Tak til forældre og elever for en dejlig, spændende og lærerig dag på Moesgård Museum.

Morten Rohde