Udeliv

Frisk luft hver dag

Udeliv og børn hænger godt sammen. Undersøgelser viser, at børn, der er meget ude, er mere kreative og opmærksomme, har en bedre motorik og er mindre syge.

I Fritteren har vi skabt en bred vifte af aktivitetsmuligheder i udemiljøet, for netop at fremme lysten hos det enkelte barn til at vælge netop dem. Der er mange muligheder, fx

• Alle vores boldbaner
  • Områder, der er gode til vores køretøjer
  • Områder, hvor der kan sjippes
  • Multibane
  • Legepladser og legehuse
  • Solhytten
  • Byggelegepladsen
  • Sandkassen
  • Bålhytten

Vores Solhytte har klasserne 1 uge ad gangen. Solhytten ligger i nærheden af vores skov, og det bliver derfor naturligt for børnene at inddrage naturen i deres leg i og omkring hytten.

Det er også i forbindelse med Solhytten, at vi har lagt vores køkkenhaver. Hver klasse har en køkkenhave, og her lærer børnene, hvordan grønsager begynder deres liv som et frø, der spirer, og siden kan høstes og blive inddraget i deres mad. For vi bruger naturligvis de grønsager, vi dyrker, når den enkelte klasse laver mad i Solhytten eller bålhytten. I vores bålhytte giver vi desuden hen over året børnene mulighed for at deltage i de aktiviteter, der foregår her.